Pengikut comel saya :)

Link Exchange HERE !

suara hati : best ke ngutuk oii ?

Okey , utk post kali ni , aku nak membebel sikit la pasal sikap mengutuk ni .
Aku akan post setiap isu masyarakat yg agak panas tapi perlu direnungkan jugak dalam dalam.
Ni first post aku bicara benda lain
selain cerita EMO aku ni
Bukan setakat cerita sndiri bla bla bla , but other thing about world akan aku bicara jugak tapi
aku kna tapis la , tak pasal pasal kana marah lak kan ?

Okey , actually kita semua rasa sgt marah kan bila org tu tak kira kenal kita ke tak , tiba tiba kutuk macam macam , contohnyaa macam :

Ewww , tak hensemnya dia
Eh , ko tau , dia tu dah TUTT pun berlagak alim.
Harap je cantik , tapi kejap buka tudung kejap pakai tudung

Please la derr , why so sempit mind youu ? It's all dosa dia rite ?
But, if tak selesa sgt , rasa sakit mata tgk seseorg tu , tegur la dia baik baik ye ,
Jgn sakitkan mulut dgn mengumpat belakang belakang ,
Kalau dia tu tak nakk makan nasihat kita , sudahlah , jgn dok sebok nak wat dosa pi ngumpat dia pulakk.Itu hak dia , life dia .

Kebanyakkan scene ngutuk mengutuk ni adalah dari belakang . Anda ngerti kan??
Tapi org kita dah berani , cakap depan depan , smpai sanggup kat FACEBOOK , TWITTER , etc .

Aku mmg paling pantang org macam tu , kalau tak puas hati , persilakan jumpa secara LIVE dan cakap depan depan , pakai bahasa yg sedap didengar la okeyy , kalau kasar , mmg dapat selipar jepun la yee nyahh walaupun aku ni takk suka wat scene ganas ganas , HEEE . =)

Actually , raamai x sedar kita sbnarnya dah jauh terpesong bila start scene mengumpat ni , mesti kata :

Alaa , karang dia marah lak ...
Biarlah, kalau dia dgr , padan muka !

Soo , if tak nak buat kutuk mengutuk ni , lebih baik diam ye . Better kita je tau mcm mana teruknya insan tersebut kita sahaja tahu . Tegur la baik baik , kalau tak boleh jgn la buat scene kutuk mengutuk oke ?

Akhir kata , maafkan aku jika suara hati aku ada tidak betul, apa aku tulis adalah kenyataan masyarakat kita kini. Tapi aku percaya , tidak semua begitu kan?

So , kita bertemu nanti di post seterusnya . =)






1 comment: