Pengikut comel saya :)

Link Exchange HERE !

Tak Salah Minat K-Pop

Untuk sesi kali ini , mungkinramai agak buat muka ketat bila perasan Lyla kerap tukar Layout.
Actually Lyla nak bagitau , sblm ni ada someone sudi sangat nak tolong Lyla , kononnya nak cantikkn blog Lyla.Mase tu Lyla online FB , entah macam mana , last-last Layout hampess ! Grrr -.-
So , sekarang Layout ni la Lyla pakai, maaflah , Layout cukup makan je . :(


Berbalik pada topik asal , Lyla nak sentuh sikit pasal K-POP. 
Ahhh , Macam mana sebut ?

KE-RE-POT

Eh , bukan !! 
Eshhh , Bukan gitu !

Maksud dia Korea-Pop
Hehehe , 

So , Lyla adelahh sorang member yang gila K-POP , datang je kat dia , K-POP la pembuka selera sampai dah habis selera pun dia sebok dok K-POP.
Lyla tak ksahh , layan je sebab Lyla pun suka gak K-POP tapi tak tak taksub sangat.
Cuma suka movie & muzik stail Korea je la buat Lyla tertarik nak layan K-POP ni.

Ada la satu komuniti facebook yang mengatakan K-POP idak layak dijadikan minat terutama orang islam atas faktor pemakaian dia yang sexy gila and movie dia yang agak mengarut . 

Ingin Lyla beritahu , tidak salah kita minat K-POP dan aliran lain sewaktu dengannya tapi janganlah taksub & ketagih sangat nak layan sampai sanggup ketepikan nilai nilai islam .
Itu dinamakan alam dunia realiti ,  sehingga ada  lalai pada dunia akhirat.
Fenomna K-POP , Hindi, Bangla , Nepal bla bla bla ,
it's all dalam dunia realiti.

Tapi hakikat sebenar , akhirat lebih "world" dari alam dunia reliti  . 
Semua tahu kan indahnya akhirat.

Tapi Lyla respek la dengan komuniti tu , memang niat murni nak selamatkan umat islam. Tapi fikirkanlah , kalau tubuh komuniti macam tu pun , ada gak ringan mulut mencarut sana sini , tak ke tu kategori menambah dosa , mengutuk sana sini ?

Lyla pun bukan baik lagi , masih kerdil jika nak dibandingkaan dengan mana mana manusia terbaik akhlaknya, jiwanya , pemikirannya .
So akhir kata , jika benar nak mecegah umat islam dari sebarang kekotoran dunia ,
sampai buat komuniti kat facebook , sila jaga bahasa tu sebab bahasa tu la mencerminkan diri dan ayat ayat carut kita la yang telah Malaikat catatkan sebagai satu dosa . 

Okeylahh , mari lihat video ini :)
Tata . 



No comments:

Post a Comment