Pengikut comel saya :)

Link Exchange HERE !

Tutor : Fast Loading Blog

Apa korang semua rasa bila kita dah click blog someone tu , lepas tu payah nak tunggu lama lama sebab lambat sangat loading dia? 

Mesti rasa panas hati kan . Lepas tu terus X tab tu ! 
Ohh , tidak ! 
Hampa la nak tau kan apa isi dia sebab lambat gila loading . Untuk sesi tutor kali ni , Lyla akan ajar satu kod yang dapat mempercepatkan sesi loading blog tu tanpa si pembaca tak mahu X blog tu . So sila ikut step yang Lyla bagi ni . 

1. Log-in Blog >> Pergi Design
2.Sila ke PAGE ELEMENT
3. Sila click ADD A GADGET dan ikut suka hati mak tiri anda nak letak mana ye gadget tu
4. Lepas tu , pilih HTML/JAVA
5. Okey , sila highlight dan copy kod tu . Ini kod dia .



Dan SAVE !

Hasilnya , blog menjadi lebih laju dan agak sedikit luar biasa lajunya . hehehehe. 

Oh ya , untuk pengetahuan , sila removekan LAGU dalam blog tu , sebab itulah yang menyebabkan blog kita menjadi SIPUT ! Percayalahhh ! :) 

No comments:

Post a Comment