Pengikut comel saya :)

Link Exchange HERE !

Original Lebih Baik .

For today ladies and gentlemen , we're got new Korea "clone" group from Malaysia .


Lebih detail , aku call this group PERASAN KOREA laa bagi peminat K-POP ni kann . Nahhh , tgk la gamba-gamba ni.







This is 24 : 7

Ohh myyy GOD !

Macam mana boleh create group ni ? Okey
y , ni group perempuan .








Okey , the creator of M-POP group , Aesar Mustafa right?

Idea dia mmg tampak kreatif tak dinafikan , but unfortunately , it's not good for K-POP fans and peminat muzik Malaysia kita ni .
Why?

Here my reason :

Ia melibatkan perasaann sensetif rakyat Malaysia ye . Aku tau ada yg kata rupa paras dan penampilan mereka ni tidak penting , dan suara mereka ni mempunyai potensi besar untuk memartabatkan industri muzik Malaysia ke mata dunia . Tetapi , harus aku ingatkan di sini , ini adalah MALAYSIA , mengamalkan budaya TIMUR , bukan budaya BARAT.

Biarkan saja band KOREA mengamalkan budaya seksi dan tough mereka , bukan MALAYSIA yg mengamalkan budaya tunjuk betis dan badan ini .

Itu budaya mereka , kita tak boleh copy bulat bulat cara org . Be originality la beb ! Banyak lagi gaya terbaik , bukan gaya macam ni . -.-

I hope kalau betul nak memartabatkan muzik M-POP ni , ubah style group ni . Okey?

Kalau tak , org akan terus meluat dan melabelkan both group ini adalah SYOK SENDIRI dan mungkin satu hari nanti
apa yg diharapkan hanya mimpi je , tak jadi realiti .

Industri muzik mementingkan kualiti suara dan kredibiliti penyanyi tersebut. Bukan sekadar penampilan sahaja okey . :)

Harap diampunkan salah silap , ni adalah pandangan aku mengenai dunia muzik sekarang . Aku cuma smpaikan apa yg tersirat di hati .

Satu amaran , jgn smpai anak-anak muda kita pada masa kini dan akan datang meniru pula bulat-bulat penampilan
sebegini rupa , jgn menyesal di kemudian hari okey?
Open Minded bolehh , bukan tak bolehh , tapi pandai pandai la pikir mana baik buruknya ye.

Okey , again I'm sorry kalau tulisan ni ada yg terasa , ini benar benar punya kejadian . HIHI :)

Okey , see you on my next post . ILOVEYOU :)



No comments:

Post a Comment