Pengikut comel saya :)

Link Exchange HERE !

Rabun Melihat Muka Buku

Assalamualaikum to all my lovely readers and my silent readers  ! 


Oh Jyeahh , actually Lyla dah start busy balik as student life selepas seminggu bersuka ria . Kalau sebulan takpe jugak,boleh la kot update rumah nombor dua ni . HikHik . :3


Sebenarnya Lyla nak cerita la sini . Hmmm , macam ni ......


3 ari lepas , masa tengah online muka buku dengan penuh tata tertib , newsfeed kat muka buku tu tetiba ada view gambar 18SX ...Hoyyy , penuh manusia komen situ . Sampai banyak jugak pegi LIKE gambar tu . Kecoh la kot sebab ni budak askar melayu yang buat kerja buang masa upload gambar memalukan tu . Tp mamat tu dah tak  aktif  muka buku dia , tapi dia dah guna nama baru sekarang .Untuk memulakan misi memalukan kaun wanita . Beware GIRLS


Then esoknya tu , tiba tiba gambar GAY melayu pulak . Adoii . Semua page asyik dedah pasal GAY tu .
Mampu mengucap je . -_-


Dan akhirnya semalam .... gambar yang menghina Islam pulak . Agak geram la jugak , sebab memang ni pakatan kafir untuk persenda islam . Nauzubillah .... 


Oh ya , kenapa Lyla tak view gambar gambar ni ? Sebabnya , ia hanya menjatuhkan maruah sahaja jika Lyla view gambar gambar tu. Nanti bertambah dosa melihatnya. Lagi lagi bila menaip ni , taip tak fikir kesannya bila kita komen gambar tu . Kalau ada menegur secara baik , tak apa . Ini , ada yang pakai ayat laser maki sana sini . Ohh , tak ke takut bakal tambah dosa jugak ?


Kadang kadang pun Lyla naik "rabun" bila newsfeed muka buka asyik view barangan tak senonoh ni . Astagaaa ... -_-


Semalam , mak Lyla pun ada complain kes ni , bagi mak Lyla la kan , memang dah tak elok lagi bila nak main mukabuku. Lyla pun terfikir , apa ya terjadi jika dunia sudah kehilangan MukaBuku nanti ?


Ada jawapan ? Mari komen , boleh jugak bertukar fikiran :)

No comments:

Post a Comment