Pengikut comel saya :)

Link Exchange HERE !

Hantu Bonceng Menghina Islam !

Hai all Blogger readers . Agak lama jugak saya menyepi  Iyalah , life sebagai student banyak cabaran . Perlu buat macam macam assigment and most important dapat habiskan pengajian dengan jayanya , Insya-Allah , sebab tu saya kena fokus pada pelajaran dulu , Blogger mungkin akan update lambat .

Okeyy , korang ingat tak saya ada review pasal filem musim raya yang mendapat kutipan terbaik tu ? Alahai , 8juta kutipannya . Semestinya filem Hantu Bonceng lakonan Zizan Razak dan Juliana Evans dan juga sentuhan pengarah kreatif Ahmad Idham . Teka sini untuk melihat review itu .

Kita sudah ketahui dari respon penonton dan kaki blogger lain mengenai filem ini . Dikatakan sangat sangat menghina Rasullulah SAW melalui salah satu babak filem ini . Nak tengok ?



Bagi yang tak jelas dia sebut macam ni :

 "Ashaduanna Muhammadar Syaitan"  ( "Aku naik saksi bahawa Muhammad itu Syaitan" ) 


Sesungguhnya , saya sebagai insan biasa yang masih daif soal agama da juga berjiwa muda , pada ketika saya menonton filem ini , saya memang tidak perasan langsung apa yang Zizan melalak time 
tu . Tapi percayalah , semasa babak ini berlaku , saya tak gelak sebab lawak yang ni la tak menghiburkan saya , tapi saya tak perasan dia sebut kalimah menghina Allah . 


Saya pun tak pasti , adakah ini cara Ahmad Idham ingin melariskan filemnya ? Harap tak menjadi ikutan anak muda atau menjadi trend buat tulisan biru biru di facebook nanti . Saya baru menyedari , filem melayu kita sudah kurang sengat , soal agama , oh dah tak heran lagi . Hm , Hilang idea ke Ahmad Idham ?
Banyak lagi babak sensitif dia . Tengok je kat youtube :)


Berhati-hati, perbuatan, niat, dan lafaz boleh menyebabkan gugur syahadah dan anda terkeluar daripada Islam. 




Apakah pandangan anda pula ? Mari kongsi pendapat okeyy . 
Selamat petang dan salam sayang dari saya .  :)


11 comments:

  1. huu , tak sedar pun mse tgk . sekarang bru sedar :/

    ReplyDelete
  2. Zizan tak perasan yg dia telah tersalah sebut 2 kalimah syahadah. Sy percaya tu. Jgn buruk sangka.

    ReplyDelete
  3. Syafiqa : Tidak buruk sangka :) Cuma hairan dengan filem melayu yang terlepas soal agama . :)

    ReplyDelete
  4. a'a la , tak sedar pulak ! bell buat entry niyh boleh :)

    ReplyDelete
  5. BELL : buatlah :) heheh dipersilakan :D
    Nani : tu laaa . -.-

    ReplyDelete
  6. http://bellpurple.blogspot.com/2011/09/bace-wey-bace.html

    sdh :)

    ReplyDelete